Cookiebeleid
HomeBushaltesReisinformatieKlantenservice
 
Zoeken en kopen
Bekijk dienstregelingen en reserveer zitplaatsen. Selecteer aantal passagiers, reislocaties en data hieronder:

 

megabus.com heeft veel bereikt sinds de lancering in 2003 en wij zijn er nu trots op meer dan 100 bestemmingen in het Verenigd Koninkrijk en op het vasteland van Europa te dienen. Om ervoor te zorgen dat u gemakkelijker door onze groeiende lijst met landen van herkomst kunt navigeren, hebben wij deze nieuwe optionele landfilterfunctie toegevoegd. We hopen dat deze nieuwe mogelijkheid nuttig is voor u.

Algemene voorwaarden

 
Mega
City Link
City Link Gold

 

Algemene voorwaarden megabus

Deze algemene voorwaarden gelden voor alle reizen die volledig worden gemaakt met diensten van megabus. De partij die het contract aangaat is Midland Red (South) Limited en valt onder het Engels recht.

1. U moet 16 jaar of ouder zijn om kaartjes en andere diensten te kopen op deze website. Er wordt geen korting verleend aan kinderen.

2. Wanneer u een reis boekt, moet u de reisroute controleren voordat u de betaling verricht. Er worden geen terugbetalingen gedaan voor foutief of dubbelgeboekte reizen. Na voltooiing kunnen reserveringen via megabus.com niet worden geannuleerd of terugbetaald. Wij doen er alles aan om de dienstregeling van megabus.com volgens planning te laten lopen. Als we daar niet in slagen, bieden we u volledige terugbetaling of alternatieve reisarrangementen.

3. U kunt uw megabusboeking wijzigen tot 24 uur voor vertrek van de eerste megabusdienst in uw boeking. U betaalt het verschil tussen de betaalde prijs en de volgende beschikbare prijs voor uw reis. Als de nieuwe reis goedkoper is, volgt er geen terugbetaling van het verschil. Een toeslag van £ 1/1 € (50 p/50 c aanpassings- en 50 p/50 c reserveringskosten) wordt in rekening gebracht voor elke gewijzigde boeking. Als u voor eenzelfde reis meer dan één kaartje koopt, kunt u de kaartjes alleen als groep aanpassen en niet afzonderlijk.

4. U moet 15 minuten voor het geplande vertrek van de bus aanwezig zijn op het vertrekpunt. Dit geeft u ruimschoots de tijd om in te stappen en voorkomt dienstvertragingen. Houd er rekening mee dat de vertrekpoorten op London Victoria Coach Station één minuut voor vertrek sluiten.

5. Maximaal één kind van 3 jaar of jonger kan met megabus per betalende volwassene gratis reizen. Voor hen is geen zitplaats gegarandeerd, tenzij er een kaartje voor hen is gekocht. Kinderen die gratis meereizen, mogen geen stoel bezetten die nodig is voor een passagier die heeft betaald.

6. Kinderen van 14 jaar of jonger, moeten worden begeleid door een volwassene (16 jaar of ouder).

7. Als er veiligheidsgordels zijn in het voertuig waarin u reist, bent u wettelijk verplicht deze om te doen.

8. Een geldig reserveringsnummer geldt als kaartje voor uw reis en u moet dat nummer aan de chauffeur verstrekken voor u in de bus stapt. Dit kan mondeling, schriftelijk, uitgeprint of via een sms-bericht. Voor reizen naar en vanuit Frankrijk, België, Duitsland en Nederland moet u uw e-mailbevestiging afdrukken, want dat is volgens de EU-passagiersregels uw kaartje dat u bij zich moet hebben gedurende de reis.

9. Als u een reis met korting hebt aangeschaft in Schotland, moet u uw Schotse kortingsbewijs en reserveringsnummer tonen aan de chauffeur bij het instappen in de bus. (Let erop dat Engelse, Welse en Noord-Ierse kortingskaarten op geen enkele dienst van megabus geldig zijn.)

10. Houders van een NUS Extra-kaart moeten hun kaart en reserveringsnummer tonen bij het instappen in de bus. Als u uw kaart niet kunt tonen, kan het zijn dat u een boete van £ 10 moet betalen.

11. In het belang van de veiligheid en het comfort van al onze klanten beperken we de afmetingen, het soort bagage en het aantal bagage-items of andere bezittingen die u mee kunt nemen in onze bussen en behouden we ons het recht voor om u toestemming te weigeren voor het aan boord brengen van een willekeurig item. megabus.com controleert geen bagage en geeft geen ontvangstbewijzen af voor bagage die door de passagier met de bus wordt vervoerd. Het maakt ons niet uit waarin uw bagage is verpakt, wij verlangen alleen dat het niet groter is dan een standaard 'grote' koffer en niet meer weegt dan 25 kg. U kunt ook twee middelgrote koffers meenemen met een gezamenlijk gewicht van 25 kg of drie kleine tassen met een gezamenlijk gewicht van 25 kg. U mag ook een klein stuk handbagage meenemen aan boord en dat moet ofwel op uw schoot of onder de stoel voor u passen. Houd er rekening mee dat, wanneer u met meer bagage wilt reizen, er items kunnen worden geweigerd. Voor passagiers reizend tussen Glasgow en Londen kan een toeslag van £ 5 per stuk extra bagage gelden. Passagiers die reizen met diensten van megatrain.com mogen per persoon twee stuks bagage meenemen. (Bevroren voedsel en vers vlees, gevogelte of verse vis, accumulatoren, explosieven, munitie, wapens en brandbare of andere gevaarlijke stoffen, inclusief benzine, zijn op geen enkele dienst van megabus toegestaan. Alleen de bestuurder mag bagage opslaan in of verwijderen uit de kluizen of de aanhangwagen.

11b. Wij kunnen niet aansprakelijk gesteld worden voor eventueel verlies of ongemak als u onder deze omstandigheden het reizen wordt geweigerd. Wij behouden ons het recht voor om u te vragen een bagage-item te openen voor inspectie, in uw bijzijn, door de bestuurder of een andere werknemer van het bedrijf als wij dit nodig achten uit veiligheidsoverwegingen.

11c. Wanneer u met onze bus reist, kan aan u gevraagd worden enkele stuks bagage te plaatsen in de bagageruimte, die zich onder de passagiersruimte van het voertuig bevindt en via deuren van buitenaf bereikbaar is. U dient spullen die zeer kostbaar zijn of van persoonlijke waarde altijd bij u te houden.

11d. Tot de spullen die nooit in de bagageruimte moeten worden geplaatst behoren onder meer geld, waardevolle waardepapieren zoals cheques, premium obligaties of postwissels, paspoorten, rijbewijzen, certificaten, sieraden, draagbare elektronische apparaten zoals camera's, mobiele telefoons, laptops en tablets.

11e. Houd er rekening mee dat megabus.com niet verantwoordelijk kan worden gehouden voor verlies van deze spullen wanneer u ze onbeheerd laat.

11f. Megabus.com adviseert passagiers om hun persoonlijke bezittingen bij een gerenommeerde verzekeraar met een inboedel- of reisverzekering voor de volledige vervangingswaarde te verzekeren tegen alle risico's van verlies of beschadiging, zeker als waardevolle voorwerpen worden meegenomen.

12. Anti-rookbeleid. Het is passagiers niet toegestaan te roken, ook geen elektronische sigaretten, in voertuigen die worden geëxploiteerd door het bedrijf en in de aangewezen rookvrije gebieden in busstations. Het bedrijf is gerechtigd passagiers die zich niet hieraan houden te vragen de bus of het busstation te verlaten als ze geen gevolg geven aan het verzoek om te stoppen met roken.

13. Honden en andere dieren zijn op geen enkele dienst van megabus toegestaan, met uitzondering van hulphonden (bijv. blindengeleidehonden).

14. Verzekering wordt gekocht door de vervoerder in overeenstemming met onze wettelijke verantwoordelijkheid. Alle wettelijke verplichtingen aan derden, met inbegrip van schade aan eigendommen en persoonlijk letsel, zijn gedekt. Onze maximale aansprakelijkheid jegens u voor enig verlies of schade aan uw bagage op diensten van megabus.com blijft onder alle omstandigheden beperkt tot £ 500 voor elk dergelijk verlies of geval van schade.

Megabus.com is niet aansprakelijk voor enig geldelijk verlies of verlies van rechtsgeldige documenten. Hieronder vallen geld, waardevolle papieren zoals cheques, premieobligaties, postwissels, certificaten, paspoorten en rijbewijzen. Voorwerpen met substantiële waarde zoals juwelen en draagbare elektronische apparaten moeten voortdurend onder uw toezicht staan. Megabus.com kan niet aansprakelijk worden gesteld voor onbeheerde items.
Het is aan te raden uw bagage, vooral als u waardevolle voorwerpen meeneemt, te verzekeren bij gerenommeerde verzekeraars tegen alle gebruikelijke en normale risico's van verlies of schade, voor de volledige vervangingswaarde van de bagage, zonder eigen risico.

Verlies van bagage of persoonlijke bezittingen moet onmiddellijk worden gemeld aan een medewerker van megabus.com. De passagier moet ook contact opnemen met het bedrijf dat eigenaar is van het voertuig waarmee de reis plaatsvond.

15. Als we reden hebben om frauduleus gebruik van een reserveringsnummer, overdracht aan een andere persoon, of ander misbruik te vermoeden, behouden wij ons het recht voor om u reizen met onze dienst(en) te weigeren. Er vindt geen terugbetaling plaats wanneer sprake is van frauduleus gebruik van reserveringsnummers.

16. Passen van Stagecoach Group en gelieerde ondernemingen zijn niet geldig voor reizen met diensten van megabus.

Terug naar boven

Virgin
SWT
EMT

 

Algemene voorwaarden Megatrain

Deze algemene voorwaarden gelden voor reizen die volledig worden gemaakt met diensten van megatrain geleverd door East Midlands Trains, South West Trains of Virgin Trains.

1.U moet 16 jaar of ouder zijn om kaartjes en andere diensten te kopen op deze website.

2. De tarieven gelden voor alle passagiers van 5 jaar en ouder. Er wordt geen korting gegeven aan kinderen of Railcard-houders.

3. Wanneer u een reis boekt, moet u de reisroute controleren voordat u de betaling verricht. Na betaling worden megatrain-kaartjes niet terugbetaald, behalve onder voorwaarde 11g.

4. U kunt uw megatrain-boeking wijzigen tot 48 uur voor vertrek van de eerste megatrain-dienst in uw boeking. U betaalt het verschil tussen de betaalde prijs en de volgende beschikbare prijs voor uw reis. Als de nieuwe reis goedkoper is, volgt er geen terugbetaling van het verschil. Een toeslag van £ 1/1 € (50 p/50 c aanpassings- en 50 p/50 c reserveringskosten) wordt in rekening gebracht voor elke gewijzigde boeking. Als u voor eenzelfde reis meer dan één kaartje koopt, kunt u de kaartjes alleen als groep aanpassen en niet afzonderlijk.

5.Passagiers die reizen met megatrain.com wijzen wij erop dat zij op verzoek hun boekingsreferentienummer moeten tonen aan een lid van het treinpersoneel, hetzij in afgedrukte vorm, hetzij weergegeven op een mobiele telefoon of tablet. Door deze maatregel kunnen medewerkers uw referentie snel en efficiënt controleren met een lijst met de juiste megatrain-referentienummers voor die dienst. Wij wijzen u erop dat de volgende woorden van toepassing zijn:

i. Zitplaatsreserveringen zijn niet beschikbaar op diensten van megatrain.

ii. Handgeschreven reserveringsnummers worden niet geaccepteerd.

iii. Passagiers die hun boekingsreferentie niet op verzoek op een acceptabele manier kunnen tonen handelen in overtreding met de voorwaarden van Megatrain en moeten een kaartje voor een enkele reis tegen het volle tarief kopen.

6. U moet ten minste 15 minuten voor het geplande vertrek van de trein aanwezig zijn op het vertrekstation. Dit geeft u ruimschoots de tijd om in te stappen en voorkomt treinvertragingen.

7. Alleen reizen in Standard Class zijn beschikbaar. Een Weekend First Upgrade is beschikbaar op East Midlands Trains in weekenden en op officiële feestdagen, afhankelijk van de beschikbaarheid.

8. Megatrain-reserveringsnummers kunnen niet samen met een actie of aanbieding van National Rail, East Midlands Trains, Virgin Trains of South West Trains worden gebruikt tenzij anders vermeld. (Dit omvat, maar is niet beperkt tot, Plusbus en korting op toegangskaarten voor attracties.)

9. Zitplaatsreserveringen zijn niet beschikbaar op diensten van megatrain.

10. Diensten geleverd door Virgin Trains moeten ten minste 48 uur voor aanvang van de reis zijn geboekt. Diensten van andere vervoerders kunnen de dag voor vertrek worden geboekt.

11. Boekingen voor diensten van megatrain zijn in overeenstemming met de National Rail Conditions of Carriage. Een aantal van deze voorwaarden zijn hieronder verduidelijkt of in specifieke zin gewijzigd.
a. U moet de reis in zijn geheel maken van vertrek tot bestemming, op de dag en de tijd(en) die in uw boekingsbevestiging staan. Als u uw reis aanvangt, onderbreekt, vervolgt of eindigt op een tussenliggend station, zult u een nieuw treinkaartje moeten kopen voor de volledige gemaakte reis. Voor dit treinkaartje betaalt u dan de prijs van de meest geschikte enkele reis zonder korting voor de reis die u maakt. Er wordt geen terugbetaling gedaan voor het megatrain-kaartje of extra gekochte kaartje. Daarnaast kan het zijn dat u een boete moet betalen.

b. Een geldig reserveringsnummer doet dienst als kaartje voor uw reis. U moet dit reserveringsnummer tonen op verzoek van een lid van het personeel tijdens de treinreis of om een station in te gaan of te verlaten.

c. Houders van een NUS Extra-kaart moeten hun kaart en reserveringsnummer tonen op verzoek van leden van het personeel. Als u uw kaart niet op verzoek kunt tonen, zult u een nieuw treinkaartje moeten kopen. Voor dit treinkaartje betaalt u dan de prijs van de meest geschikte enkele reis zonder korting voor de reis die u maakt. Er wordt geen terugbetaling gedaan voor het megatrain-kaartje of extra gekochte kaartje.

d. Als u niet in staat bent op verzoek een geldig reserveringsnummer voor uw reis te presenteren, hetzij in de trein of bij het verlaten van het station, wordt u behandeld alsof u zonder kaartje reist. U zult de prijs voor een flexibel enkel treinkaartje zonder korting moeten betalen voor de reis die u maakt. Daarnaast kan het zijn dat u een boete moet betalen als u reist met East Midlands Trains of South West Trains. Er wordt geen terugbetaling gedaan voor het megatrain-kaartje of extra gekochte kaartje.

e. Als u niet in staat bent om een geldig reserveringsnummer voor uw reis te presenteren bij het betreden van het station, zult u een kaartje moeten kopen bij de kaartjesautomaat of het kaartjesloket. Er wordt geen terugbetaling gedaan voor het megatrain-kaartje of extra gekochte kaartje.

f. U moet ervoor zorgen dat u een geldig treinkaartje hebt voor alle delen van uw reis die niet zijn gedekt door uw reserveringsnummer van megatrain. Als u daar niet toe in staat bent, zult u de prijs voor een flexibel enkel treinkaartje zonder korting moeten betalen voor de reis die u maakt. Daarnaast kan het zijn dat u een boete moet betalen als u reist met East Midlands Trains of South West Trains.

g. Als het railgedeelte van de megatrain-dienst die u hebt geboekt, wordt geannuleerd, of 60 minuten of meer vertraagd is, win dan advies in bij het stationpersoneel zodat u mogelijk met de volgende beschikbare spoordienst naar uw bestemming kunt reizen. Mocht u dan beslissen niet te reizen, hebt u recht op volledige terugbetaling van het megatrain-kaartje en de reserveringskosten.

h. Er wordt geen compensatie geboden als uw reis is geannuleerd of vertraagd.

i. Zitplaatsreserveringen zijn niet beschikbaar op diensten van megatrain.

j. Fietsen (geen tandems) zijn toegestaan op de diensten van megatrain die worden uitgevoerd door South West Trains (alleen London Waterloo naar en van Bournemouth, Havant, Poole, Portsmouth en Weymouth) en moeten worden gestald in de aangewezen delen van de trein, afhankelijk van de beschikbare ruimte. Fietsen zijn niet toegestaan op diensten van Virgin Trains. Fietsen zijn alleen toegestaan ​​op een dienst van East Midlands Trains met een geldige fietsreservering. Fietsreserveringen zijn afhankelijk van beschikbaarheid en terugbetalingen vanwege gebrek aan beschikbaarheid worden niet gedaan. Bel voor het maken van een fietsreservering met 08457 125 678. Vouwfietsen kunnen op alle megatrain-diensten als handbagage worden vervoerd, mits ze gedurende de reis opgevouwen blijven.

k. Maximaal twee kinderen (onder de 5 jaar) kunnen per betalende volwassene meereizen. Zij hebben geen recht op een zitplaats, tenzij er een kaartje voor hen is gekocht. Kinderen die gratis meereizen, mogen geen stoel bezetten die nodig is voor een passagier die heeft betaald.

l. U mag kosteloos tot drie stuks bagage (tot 50 kg elk) meenemen per betalende passagier. Meer informatie vindt u in de National Rail Conditions of Carriage. Zorg ervoor dat uw bagage veilig is geborgen in de bagagerekken (indien aanwezig), op de rekken bovenin of onder uw stoel. Voor te veel of te zware bagage kan een toeslag gelden; grote items die deuren en gangpaden blokkeren, worden niet vervoerd.

12. Verzekering wordt gekocht door de vervoerder in overeenstemming met onze wettelijke verantwoordelijkheid. Alle wettelijke verplichtingen aan derden, met inbegrip van schade aan eigendommen en persoonlijk letsel, zijn gedekt. Onze maximale aansprakelijkheid jegens u voor enig verlies of schade aan uw bagage op diensten van megabus.com blijft onder alle omstandigheden beperkt tot £ 500 voor elk dergelijk verlies of geval van schade.

Megabus.com is niet aansprakelijk voor enig geldelijk verlies of verlies van rechtsgeldige documenten. Hieronder vallen geld, waardevolle papieren zoals cheques, premieobligaties, postwissels, certificaten, paspoorten en rijbewijzen. Voorwerpen met substantiële waarde zoals juwelen en draagbare elektronische apparaten moeten voortdurend onder uw toezicht staan. Megabus.com kan niet aansprakelijk worden gesteld voor onbeheerde items.
Het is aan te raden uw bagage, vooral als u waardevolle voorwerpen meeneemt, te verzekeren bij gerenommeerde verzekeraars tegen alle gebruikelijke en normale risico's van verlies of schade, voor de volledige vervangingswaarde van de bagage, zonder eigen risico.

Verlies van bagage of persoonlijke bezittingen moet onmiddellijk worden gemeld aan een medewerker van megabus.com. De passagier moet ook contact opnemen met het bedrijf dat eigenaar is van het voertuig waarmee de reis plaatsvond.

13. Anti-rookbeleid. Het is passagiers niet toegestaan te roken, ook geen elektronische sigaretten, in voertuigen die worden geëxploiteerd door het bedrijf en in de aangewezen rookvrije gebieden in treinstations. Het bedrijf is gerechtigd passagiers die zich niet hieraan houden te vragen de trein of het treinstation te verlaten als ze geen gevolg geven aan het verzoek om te stoppen met roken.

14. Als er veiligheidsgordels zijn in het voertuig waarin u reist, bent u wettelijk verplicht deze om te doen.

15. Als we reden hebben om frauduleus gebruik van een reserveringsnummer, overdracht aan een andere persoon, of ander misbruik te vermoeden, behouden wij ons het recht voor om u reizen met onze dienst(en) te weigeren. Er vindt geen terugbetaling plaats wanneer sprake is van frauduleus gebruik van reserveringsnummers.

16. Passen van Stagecoach Group en gelieerde ondernemingen zijn niet geldig voor reizen met diensten van megatrain.

Terug naar boven

plus

 

Algemene voorwaarden megabusplus

Deze algemene voorwaarden gelden voor alle reizen die volledig worden gemaakt met diensten van megabusplus.

1.U moet 16 jaar of ouder zijn om kaartjes en andere diensten te kopen op deze website. Er wordt geen korting gegeven aan kinderen of Railcard-houders.

2. Wanneer u een reis boekt, moet u de reisroute controleren voordat u de betaling verricht. Er worden geen terugbetalingen gedaan voor foutief of dubbelgeboekte reizen. Na voltooiing kunnen reserveringen via megabus.com niet worden geannuleerd of terugbetaald. Wij doen er alles aan om de dienstregeling van megabus.com volgens planning te laten lopen. Als we daar niet in slagen, bieden we u volledige terugbetaling of alternatieve reisarrangementen.

3. U kunt uw boeking bij megabusplus wijzigen tot 48 uur voor vertrek van de eerste megabusplusdienst in uw boeking. U betaalt het verschil tussen de betaalde prijs en de volgende beschikbare prijs voor uw reis. Als de nieuwe reis goedkoper is, volgt er geen terugbetaling van het verschil. Een toeslag van £ 1/1 € (50 p/50 c aanpassings- en 50 p/50 c reserveringskosten) wordt in rekening gebracht voor elke gewijzigde boeking. Als u voor eenzelfde reis meer dan één kaartje koopt, kunt u de kaartjes alleen als groep aanpassen en niet afzonderlijk.

4. U moet 15 minuten voor het geplande vertrek van de bus of trein aanwezig zijn op het vertrekpunt. Dit geeft u ruimschoots de tijd om in te stappen en voorkomt dienstvertragingen.

5. Maximaal één kind van 3 jaar of jonger kan met megabusplus per betalende volwassene gratis reizen. Voor hen is geen zitplaats gegarandeerd, tenzij er een kaartje voor hen is gekocht. Kinderen die gratis meereizen, mogen geen stoel bezetten die nodig is voor een passagier die heeft betaald.

6. Kinderen van 14 jaar of jonger, moeten worden begeleid door een volwassene (16 jaar of ouder).

7. Een geldig reserveringsnummer doet dienst als kaartje voor uw reis. Dit kan een afgedrukte e-mailbevestiging, sms of schrijven zijn. U moet uw reserveringsnummer tonen op verzoek van de chauffeur of een lid van het personeel tijdens de treinreis of om een station in te gaan of te verlaten.

8. Engelse, Welse en Noord-Ierse kortingskaarten zijn op geen enkele dienst van megabusplus geldig.

9. Houders van de NUS Extra-kaart dienen hun kaart en reserveringsnummer op verzoek te tonen.

a. Als u uw kaart niet kunt tonen aan de buschauffeur, kan het zijn dat u een boete van £ 10 moet betalen.

b. Als u uw kaart in de trein of bij het verlaten van het station niet op verzoek kunt tonen, zult u een nieuw treinkaartje moeten kopen. Voor dit treinkaartje betaalt u dan de prijs van de meest geschikte enkele reis zonder korting voor de reis die u maakt. Er wordt geen terugbetaling gedaan voor het megabusplus-kaartje of extra gekochte treinkaartje.

10. Boekingen voor diensten van megabusplus zijn in overeenstemming met de National Rail Conditions of Carriage. Een aantal van deze voorwaarden zijn hieronder verduidelijkt of in specifieke zin gewijzigd.

a. U moet de reis in zijn geheel maken van vertrek tot bestemming, op de dag en de tijd(en) die in uw boekingsbevestiging staan. Als u uw reis aanvangt, onderbreekt, vervolgt of eindigt op een tussenliggend station, zult u een nieuw treinkaartje moeten kopen voor de volledige gemaakte reis. Voor dit treinkaartje betaalt u dan de prijs van de meest geschikte enkele reis zonder korting voor de reis die u maakt. Er wordt geen terugbetaling gedaan voor het megabusplus-kaartje of extra gekochte kaartje. Daarnaast kan het zijn dat u een boete moet betalen.

b. Een geldig reserveringsnummer doet dienst als kaartje voor uw reis. Dit kan een afgedrukte e-mailbevestiging of sms zijn. U moet dit reserveringsnummer tonen op verzoek van een lid van het personeel tijdens de treinreis of om een station in te gaan of te verlaten.

c. Houders van een NUS Extra-kaart moeten hun kaart en reserveringsnummer tonen op verzoek van leden van het personeel. Als u uw kaart niet op verzoek kunt tonen, zult u een nieuw treinkaartje moeten kopen. Voor dit treinkaartje betaalt u dan de prijs van de meest geschikte enkele reis zonder korting voor de reis die u maakt. Er wordt geen terugbetaling gedaan voor het megabusplus-kaartje of extra gekochte kaartje.

d. Als u niet in staat bent op verzoek een geldig reserveringsnummer voor uw reis te presenteren, hetzij in de trein of bij het verlaten van het station, wordt u behandeld alsof u zonder kaartje reist. U zult de prijs voor een flexibel enkel treinkaartje zonder korting moeten betalen voor de reis die u maakt. Daarnaast kan het zijn dat u een boete moet betalen als u reist met East Midlands Trains of South West Trains. Er wordt geen terugbetaling gedaan voor het megabusplus-kaartje of extra gekochte kaartje.

e. Als u niet in staat bent om een geldig reserveringsnummer voor uw reis te presenteren bij het betreden van het station, zult u een kaartje moeten kopen bij de kaartjesautomaat of het kaartjesloket. Er wordt geen terugbetaling gedaan voor het megabusplus-kaartje of extra gekochte treinkaartje.

f. U moet ervoor zorgen dat u een geldig treinkaartje hebt voor alle delen van uw reis die niet zijn gedekt door uw reserveringsnummer van megabusplus. Als u daar niet toe in staat bent, zult u de prijs voor een flexibel enkel treinkaartje zonder korting moeten betalen voor de reis die u maakt. Daarnaast kan het zijn dat u een boete moet betalen als u reist met East Midlands Trains of South West Trains.

g. Als het treingedeelte van de megabusplus-dienst die u hebt geboekt is geannuleerd of vertraagd met 60 minuten of meer, vraag dan aan een lid van het stationpersoneel of u met de eerstvolgende treinverbinding naar uw bestemming kunt reizen. Mocht u dan beslissen niet te reizen, hebt u recht op volledige terugbetaling van het megabusplus-kaartje en de reserveringskosten.

h. Er wordt geen compensatie geboden als uw reis is geannuleerd of vertraagd.

i. Zitplaatsreserveringen zijn niet beschikbaar op het railgedeelte van megabusplus-diensten.

11. In het belang van de veiligheid en het comfort van al onze klanten beperken we de afmetingen, het soort bagage en het aantal bagage-items of andere bezittingen die u mee kunt nemen in onze bussen en behouden we ons het recht voor om u toestemming te weigeren voor het aan boord brengen van een willekeurig item. U kunt één koffer met een standaardmaat (tot 25 kg) en één stuk handbagage meenemen. Als u met meer bagage reist, kunnen uw extra items worden geweigerd als daarvoor geen plaats is. (Bevroren voedsel en vers vlees, gevogelte of verse vis, accumulatoren, explosieven, munitie, wapens en brandbare of andere gevaarlijke stoffen, inclusief benzine, zijn op geen enkele dienst van megabus toegestaan. Alleen de bestuurder mag bagage opslaan in of verwijderen uit de kluizen of de aanhangwagen.

a. Wij kunnen niet aansprakelijk gesteld worden voor eventueel verlies of ongemak als u onder deze omstandigheden het reizen wordt geweigerd. Wij behouden ons het recht voor om u te vragen een bagage-item te openen voor inspectie, in uw bijzijn, door de bestuurder of een andere werknemer van het bedrijf als wij dit nodig achten uit veiligheidsoverwegingen.

b. Wanneer u met onze bus reist, kan aan u gevraagd worden enkele stuks bagage te plaatsen in de bagageruimte, die zich onder de passagiersruimte van het voertuig bevindt en via deuren van buitenaf bereikbaar is. U dient spullen die zeer kostbaar zijn of van persoonlijke waarde altijd bij u te houden.

c. Tot de spullen die nooit in de bagageruimte moeten worden geplaatst behoren onder meer geld, waardevolle waardepapieren zoals cheques, premium obligaties of postwissels, paspoorten, rijbewijzen, certificaten, sieraden, draagbare elektronische apparaten zoals camera's, mobiele telefoons, laptops en tablets.

d. Houd er rekening mee dat megabus.com niet verantwoordelijk kan worden gehouden voor verlies van deze spullen wanneer u ze onbeheerd laat.

e. Megabus.com adviseert passagiers om hun persoonlijke bezittingen bij een gerenommeerde verzekeraar met een inboedel- of reisverzekering voor de volledige vervangingswaarde te verzekeren tegen alle risico's van verlies of beschadiging, zeker als waardevolle voorwerpen worden meegenomen.

12. Anti-rookbeleid. Het is passagiers niet toegestaan te roken, ook geen elektronische sigaretten, in voertuigen die worden geëxploiteerd door het bedrijf en in de aangewezen rookvrije gebieden in stations. Het bedrijf is gerechtigd passagiers die zich niet hieraan houden te vragen de bus/trein of het station te verlaten als ze geen gevolg geven aan het verzoek om te stoppen met roken.

13. Honden en andere dieren zijn op geen enkele dienst van megabusplus toegestaan, met uitzondering van hulphonden (bijv. blindengeleidehonden).

14. Als er veiligheidsgordels zijn in het voertuig waarin u reist, bent u wettelijk verplicht deze om te doen.

15. Fietsen (inclusief tandems) zijn niet toegestaan op een door megabusplus-diensten uitgevoerde dienst van East Midlands Trains. Vouwfietsen kunnen op elke dienst van megabusplus als handbagage worden vervoerd als deze is opgevouwen voor de duur van de reis.

16. Verzekering wordt gekocht door de vervoerder in overeenstemming met onze wettelijke verantwoordelijkheid. Alle wettelijke verplichtingen aan derden, met inbegrip van schade aan eigendommen en persoonlijk letsel, zijn gedekt. Onze maximale aansprakelijkheid jegens u voor enig verlies of schade aan uw bagage op diensten van megabus.com blijft onder alle omstandigheden beperkt tot £ 500 voor elk dergelijk verlies of geval van schade.

megabus.com is niet aansprakelijk voor enig geldelijk verlies of verlies van rechtsgeldige documenten. Hieronder vallen geld, waardevolle papieren zoals cheques, premieobligaties, postwissels, certificaten, paspoorten en rijbewijzen. Voorwerpen met substantiële waarde zoals juwelen en draagbare elektronische apparaten staan onder uw eigen toezicht. megabus.com kan niet aansprakelijk worden gesteld voor onbeheerde items.
Het is aan te raden uw bagage, vooral als u waardevolle voorwerpen meeneemt, te verzekeren bij gerenommeerde verzekeraars tegen alle gebruikelijke en normale risico's van verlies of schade, voor de volledige vervangingswaarde van de bagage, zonder eigen risico.

Verlies van bagage of persoonlijke bezittingen moet onmiddellijk worden gemeld aan een medewerker van megabus.com. De passagier moet ook contact opnemen met het bedrijf dat eigenaar is van het voertuig waarmee de reis plaatsvond.

17. Als we reden hebben om frauduleus gebruik van een reserveringsnummer, overdracht aan een andere persoon, of ander misbruik te vermoeden, behouden wij ons het recht voor om u reizen met onze dienst(en) te weigeren. Er vindt geen terugbetaling plaats wanneer sprake is van frauduleus gebruik van reserveringsnummers.

18. Passen van Stagecoach Group en gelieerde ondernemingen zijn niet geldig voor reizen met diensten van megabusplus.

 

Algemene voorwaarden MegabusGold

1. U moet 16 jaar of ouder zijn om kaartjes en andere diensten te kopen op deze website. Er wordt geen korting verleend aan kinderen.

2. Wanneer u een reis boekt, moet u de reisroute controleren voordat u de betaling verricht. Er worden geen terugbetalingen gedaan voor foutief of dubbelgeboekte reizen. Eenmaal voltooid, komen reserveringen op megabusGold.com niet in aanmerking voor annulering of terugbetaling. Hoewel wij alles in het werk zullen stellen om megabusGold.com-diensten volgens planning uit te voeren, zullen echter waar dit niet lukt volledige terugbetaling of alternatieve reisarrangementen worden aangeboden.

3. U kunt uw boeking bij megabusGold tot 24 uur voor het vertrek van de eerste dienst van megabusGold in uw boeking aanpassen. U betaalt het verschil tussen de betaalde prijs en de volgende beschikbare prijs voor uw reis. Als de nieuwe reis goedkoper is, volgt er geen terugbetaling van het verschil. Een toeslag van £ 1/1 € (50 p/50 c aanpassings- en 50 p/50 c reserveringskosten) wordt in rekening gebracht voor elke gewijzigde boeking. Als u voor eenzelfde reis meer dan één kaartje koopt, kunt u de kaartjes alleen als groep aanpassen en niet afzonderlijk.

4. U moet 15 minuten voor het geplande vertrek van de bus aanwezig zijn op het vertrekpunt. Dit geeft u ruimschoots de tijd om in te stappen en voorkomt dienstvertragingen. Houd er rekening mee dat de vertrekpoorten op London Victoria Coach Station één minuut voor vertrek sluiten.

5. Per betalende volwassene kan maximaal één kind van 3 jaar of jonger gratis meereizen met megabusGold (alleen dagdiensten). Voor hen is geen zitplaats gegarandeerd, tenzij er een kaartje voor hen is gekocht. Kinderen die gratis meereizen, mogen geen stoel bezetten die nodig is voor een passagier die heeft betaald.

Opmerking: Kinderen jonger dan 3 jaar mogen niet meereizen op de slaapdienst van megabusGold

6. Kinderen jonger dan 16 jaar moeten worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).

7. Een geldig reserveringsnummer geldt als kaartje voor uw reis en u moet dat nummer aan de chauffeur verstrekken voor u in de bus stapt. Dit kan mondeling, schriftelijk, uitgeprint of via een sms-bericht.

8. Als u een reis met korting hebt aangeschaft in Schotland, moet u uw Schotse kortingsbewijs en reserveringsnummer tonen aan de chauffeur bij het instappen in de bus. (Houd er rekening mee dat Engelse, Welse en Noord-Ierse kortingskaarten op geen enkele dienst van megabusGold geldig zijn.)

9. Houders van een NUS Extra-kaart moeten hun kaart en reserveringsnummer tonen bij het instappen in de bus. Als u uw kaart niet kunt tonen, kan het zijn dat u een boete van £ 10 moet betalen.

10. In het belang van de veiligheid en het comfort van al onze klanten beperken we de afmetingen, het soort bagage en het aantal bagage-items of andere bezittingen die u mee kunt nemen in onze bussen en behouden we ons het recht voor om u toestemming te weigeren voor het aan boord brengen van een willekeurig item. U kunt één koffer met een standaardmaat (tot 25 kg) en één stuk handbagage meenemen. Als u met meer bagage reist, kunnen uw extra items worden geweigerd als daarvoor geen plaats is. (Bevroren voedsel en vers vlees, gevogelte of verse vis, accumulatoren, explosieven, munitie, wapens en brandbare of andere gevaarlijke stoffen, inclusief benzine, zijn op geen enkele dienst van megabus toegestaan. Alleen de bestuurder mag bagage opslaan in of verwijderen uit de kluizen of de aanhangwagen.

a. Wij kunnen niet aansprakelijk gesteld worden voor eventueel verlies of ongemak als u onder deze omstandigheden het reizen wordt geweigerd. Wij behouden ons het recht voor om u te vragen een bagage-item te openen voor inspectie, in uw bijzijn, door de bestuurder of een andere werknemer van het bedrijf als wij dit nodig achten uit veiligheidsoverwegingen.

b. Wanneer u met onze bus reist, kan aan u gevraagd worden enkele stuks bagage te plaatsen in de bagageruimte, die zich onder de passagiersruimte van het voertuig bevindt en via deuren van buitenaf bereikbaar is. U dient spullen die zeer kostbaar zijn of van persoonlijke waarde altijd bij u te houden.

c. Tot de spullen die nooit in de bagageruimte moeten worden geplaatst behoren onder meer geld, waardevolle waardepapieren zoals cheques, premium obligaties of postwissels, paspoorten, rijbewijzen, certificaten, sieraden, draagbare elektronische apparaten zoals camera's, mobiele telefoons, laptops en tablets.

d. Houd er rekening mee dat megabus.com niet verantwoordelijk kan worden gehouden voor verlies van deze spullen wanneer u ze onbeheerd laat.

e. Megabus.com adviseert passagiers om hun persoonlijke bezittingen bij een gerenommeerde verzekeraar met een inboedel- of reisverzekering voor de volledige vervangingswaarde te verzekeren tegen alle risico's van verlies of beschadiging, zeker als waardevolle voorwerpen worden meegenomen.

11. Anti-rookbeleid. Het is passagiers niet toegestaan te roken, ook geen elektronische sigaretten, in voertuigen die worden geëxploiteerd door het bedrijf en in de aangewezen rookvrije gebieden in busstations. Het bedrijf is gerechtigd passagiers die zich niet hieraan houden te vragen de bus of het busstation te verlaten als ze geen gevolg geven aan het verzoek om te stoppen met roken.

12. Honden en andere dieren zijn op geen enkele dienst van megabusGold toegestaan, met uitzondering van geleidehonden (bijv. blindengeleidehonden).

13. Als er veiligheidsgordels zijn in het voertuig waarin u reist, bent u wettelijk verplicht deze om te doen.

14. Verzekering wordt gekocht door de vervoerder in overeenstemming met onze wettelijke verantwoordelijkheid. Alle wettelijke verplichtingen aan derden, met inbegrip van schade aan eigendommen en persoonlijk letsel, zijn gedekt. Onze maximale aansprakelijkheid jegens u voor enig verlies of schade aan uw bagage op diensten van megabus.com blijft onder alle omstandigheden beperkt tot £ 500 voor elk dergelijk verlies of geval van schade.

megabusGold.com is niet aansprakelijk voor enig geldelijk verlies of verlies van rechtsgeldige documenten. Hieronder vallen geld, waardevolle papieren zoals cheques, premieobligaties, postwissels, certificaten, paspoorten en rijbewijzen. Voorwerpen met substantiële waarde, zoals juwelen en draagbare elektronische apparaten, moeten voortdurend onder uw toezicht staan. megabusGold.com kan niet aansprakelijk worden gesteld voor onbeheerde items.

Het is aan te raden uw bagage, vooral als u waardevolle voorwerpen meeneemt, te verzekeren bij gerenommeerde verzekeraars tegen alle gebruikelijke en normale risico's van verlies of schade, voor de volledige vervangingswaarde van de bagage, zonder eigen risico.

Verlies van bagage of persoonlijke bezittingen moet onmiddellijk worden gemeld aan een medewerker van megabus.com. De passagier moet ook contact opnemen met het bedrijf dat eigenaar is van het voertuig waarmee de reis plaatsvond.

15. Als we reden hebben om frauduleus gebruik van een reserveringsnummer, overdracht aan een andere persoon, of ander misbruik te vermoeden, behouden wij ons het recht voor om u reizen met onze dienst(en) te weigeren. Er vindt geen terugbetaling plaats wanneer sprake is van frauduleus gebruik van reserveringsnummers.

16. Passen van Stagecoach Group en gelieerde ondernemingen zijn niet geldig voor reizen met diensten van megabusGold.

 

Terug naar boven

Rechtsvorm

Deze dienst wordt u aangeboden door Stagecoach Group Plc, een bedrijf dat is geregistreerd in Schotland (registratienr. SC 100764, btw-nummer 435757819), met als statutaire zetel 10 Dunkeld Road, Perth, PH1 5TW Schotland.

Terug naar boven

Disclaimer

De gegevens die zijn gepubliceerd op megabus.com zijn verstrekt voor het gemak van bezoekers en alleen ter informatie; ze kunnen zonder mededeling worden gewijzigd. Hoewel megabus.com alles doet wat redelijkerwijs mogelijk is om te zorgen dat de gegevens op deze website actueel, juist en volledig zijn op de dag van publicatie, worden er geen verklaringen of garanties afgegeven (expliciet of impliciet) met betrekking tot de betrouwbaarheid, juistheid of volledigheid van deze informatie. Geen van de vervoerders kan daarom verantwoordelijk worden gehouden voor enig verlies dat direct of indirect voortkomt uit het gebruik van, of een actie vertrouwend op, enige gegevens getoond op deze website. Bovendien wordt niet gegarandeerd dat deze website vrij is van fouten, defecten, virussen en andere schadelijke programma's of macro's.

Terug naar boven

Beschikbaarheid van de website

Wij zullen proberen megabus.com beschikbaar te houden maar kunnen niet garanderen dat deze website continu of zonder onderbrekingen werkt of foutvrij is en aanvaarden geen aansprakelijkheid voor het niet beschikbaar zijn. U mag niet proberen om de beveiliging te omzeilen of het computersysteem, de server, website, router of andere met internet verbonden apparaten te manipuleren, te hacken of op andere wijze te verstoren.

Terug naar boven

Wijzigingen van website

We behouden ons het recht voor aspecten van onze website, de inhoud of de diensten die erop beschikbaar zijn, te wijzigen, te corrigeren, aan te passen, uit te stellen of stop te zetten (hoewel we bestaande reserveringen zullen honoreren of een terugbetaling doen bij onvermijdelijke annuleringen). Tenzij expliciet anders is aangegeven, vallen alle aangeboden nieuwe voorzieningen, inhoud, producten en diensten onder deze algemene voorwaarden.

Terug naar boven

Links naar andere websites

Websitelinks van megabus.com bestaan ​​voor het gemak en ter informatie, en megabus.com doet geen uitlatingen over en aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor de producten, diensten of informatie (of enig vertrouwen erin gesteld) op een dergelijke site. megabus.com garandeert niet dat de websites van derden vrij zijn van besmetting van een virus, schadelijke componenten of andere programmeercoderoutines die besmettende of vernietigende eigenschappen hebben of die bedoeld zijn voor toebrenging van schade aan of heimelijk onderscheppen of onteigenen van een systeem, gegevens of persoonlijke informatie. Het bestaan van een link naar een andere website houdt niet in dat megabus.com zijn aanbieder, product of diensten goedkeurt.

Terug naar boven

Websitecookies

 

Ons doel is om de ervaring die u hebt als bezoeker van onze website continu te verbeteren. Als onderdeel daarvan werken we met cookies. Cookies zijn kleine tekstbestanden die informatie bevatten over uw browsersessie (bijvoorbeeld welke pagina's u bezocht hebt) die zich in een bestandenmap van uw browser bevinden.

We gebruiken verschillende soorten cookies en alle hebben een specifieke functie. Sommige cookies zijn essentieel voor de werking van de website en zorgen dat u makkelijk van pagina naar pagina kunt navigeren en gebruik kunt maken van bepaalde functies (bijv. het doen van een aankoop). Andere minder essentiële cookies stellen ons in staat om te analyseren hoe u onze site gebruikt, zodat wij kunnen nagaan hoe het websiteontwerp en de functionaliteit het beste aan uw toekomstige behoeften voldoen.

In sommige gevallen gebruiken wij cookies om een keuze die u hebt gemaakt (bijvoorbeeld uw locatie) te onthouden, zodat u deze niet opnieuw hoeft te selecteren als u terugkeert op de site. Met andere cookies kunnen onze partners zien hoeveel bezoekers van hun website naar onze website klikken en stellen ons vervolgens in staat om optimale samenwerkingspartners te kiezen.

Stagecoach slaat geen persoonsgebonden informatie, zoals creditcard- of adresgegevens, op in de cookies die wij aanmaken. Alle met behulp van cookies verzamelde gegevens zijn volledig anoniem en bevatten geen specifieke kennis van wie een bezoeker is.

Meestal zijn webbrowsers zo ingesteld dat ze cookies accepteren. Als u echter deze site hebt bezocht en niet wilt dat cookies worden gebruikt, verlaat dan de site en gebruik de browserinstellingen om de cookies te verwijderen. Als u dit doet en opnieuw deze site bezoekt, zullen opnieuw cookies worden ingesteld, tenzij u uw browser zo instelt dat cookies worden geweigerd.

Stagecoach zet zich in om te voldoen aan de recente wijzigingen in de wetgeving voor het opslaan van informatie op de computer van een gebruiker of een mobiel apparaat, die worden beschreven op de ICO-website. We willen eerlijk en duidelijk zijn over uw privacy bij gebruik van onze website.

 

Terug naar boven

Algemene gebruiksvoorwaarden/auteursrechten en handelsmerken

Tenzij elders op deze website anders is vermeld, verleent megabus.com u toestemming om gebruik te maken van de juiste software, toegankelijk op de website, enkel voor het bekijken, cachen, opslaan en weergeven van een enkel exemplaar van de tekst, afbeeldingen, foto's, audio, videoclips, foto's, illustraties , multimediapresentaties, andere media toegankelijk via de website, evenals de website zelf (de "Materialen"), en uitsluitend in overeenstemming met het volgende:

 • A. De Materialen mogen uitsluitend worden gebruikt voor uw eigen informatieve, persoonlijke, niet-commerciële doeleinden, en kopiëren, op een netwerkcomputer plaatsen, uitzenden in welke media dan ook, plaatsen op het World Wide Web, in het openbaar uitvoeren, verspreiden, uitzenden of op andere wijze gebruiken of exploiteren voor niet-persoonlijke, openbare of commerciële doeleinden is niet toegestaan;
 • B. U mag de Materialen niet wijzigen, er afgeleide werken van maken, meewerken aan de overdracht of verkoop ervan, noch deze anderszins wijzigen of aanpassen, noch via reverse engineering, decompilatie of anderszins proberen de broncode af te leiden van software die de Materialen betreft. U gaat ermee akkoord geen gebruik te maken van handelsmerken, dienstmerken, namen, logo's of andere identificatiegegevens van (i) de website, (ii) megabus.com, of (iii) medewerkers van megabus.com , licentiegevers, onafhankelijke contractanten, leveranciers en partners (gezamenlijk de "Partners") zonder de uitdrukkelijke, voorafgaande schriftelijke toestemming van megabus.com of de desbetreffende Partner;
 • C. U aanvaardt dat u niet gerechtigd bent tot
  • (i) enigerlei interruptie, of poging tot interruptie van de werking van de website via enig middel of apparaat inclusief, maar niet beperkt tot, spammen, hacken, uploaden van computervirussen of tijdbommen, of enig ander middel dat expliciet of impliciet verboden is door enige bepaling van deze algemene voorwaarden of
  • (ii) deelnemen aan enige andere activiteit die door megabus.com wordt aangemerkt als zijnde strijdig met de aard en bedoeling van deze Overeenkomst;
 • D. U aanvaardt bovendien dat u geen enkele eigendomsrechten verwerft van enige van de Materialen, waaronder, maar niet beperkt tot, de website door weergave van of toegang tot de Materialen met inbegrip van, maar niet beperkt tot, de website;
 • E. U stemt ermee in om toegang te verkrijgen en gebruik te maken van de Materialen met inbegrip van, maar niet beperkt tot, de website in overeenstemming met alle van toepassing zijnde wetten en voorschriften van overheidsinstanties of andere wettelijke autoriteiten;
 • F. U aanvaardt dat de website van tijd tot tijd ontoegankelijk of onbruikbaar kan zijn om welke reden dan ook, inclusief, zonder beperking:
  • (i) defecten aan de apparatuur;
  • (ii) periodiek onderhoud of reparaties die megabus.com van tijd tot tijd kan uitvoeren, of
  • (iii) oorzaken buiten de controle van megabus.com, al dan niet voorzienbaar, en
 • G. U bent zelf verantwoordelijk voor het verzorgen, onderhouden en waarborgen van de compatibiliteit met de website, van alle hardware, software, elektrische en andere fysieke vereisten voor uw gebruik van de Materialen, met inbegrip van, maar niet beperkt tot, telecommunicatie- en internetverbindingen en -koppelingen, webbrowsers of andere apparatuur, programma's en diensten die nodig zijn voor toegang tot en gebruik van de Materialen.
 • H. Het gebruik van de Materialen zoals hierboven aangegeven, geeft u niet het recht of de toestemming de lay-out of het ontwerp van deze website, geheel of gedeeltelijk, te kopiëren. Elementen van deze website, met inbegrip van, maar niet beperkt tot, stijl en presentatie, zijn beschermd door handelsmerken en andere wetten en mogen niet in hun geheel of gedeeltelijk worden nagemaakt. U aanvaardt dat megabus.com de enige eigenaar is van de Materialen en dergelijke website-elementen die niet anderszins behoren tot het publieke domein of eigendom zijn van de overheid of andere derde partijen.
 • I. U bent zelf verantwoordelijk voor al uw doen en laten tijdens het gebruik van de website en gaat ermee akkoord niet deel te nemen aan onaanvaardbaar gebruik van de website, waaronder, maar niet beperkt tot, het gebruik van de website om:
  • (i) ongevraagde berichten, kettingbrieven of ongevraagde commerciële e-mail te verzenden;
  • (ii) materiaal te verzenden dat door een redelijk persoon als kwetsend, obsceen, pornografisch, onterend, intimiderend, beledigend, vulgair, bedreigend of kwaadwillig kan worden ervaren;
  • (iii) bestanden, afbeeldingen, software of ander materiaal over te brengen, die daadwerkelijk of potentieel het auteursrecht, handelsmerk, patent, handelsgeheim of ander intellectueel eigendomsrecht van een persoon schenden;
  • (iv) te besmetten met virussen, Trojaanse paarden of enige andere schadelijke code of programmatuur;
  • (v) betrokken te zijn bij het systematisch ophalen van gegevens of andere inhoud van deze website teneinde, direct of indirect, een verzameling, compilatie, database of map te creëren of te compileren zonder schriftelijke toestemming van megabus.com door het gebruik van scrapers of andere hulpmiddelen; of
  • (vi) deel te nemen aan enige andere activiteit die door megabus.com wordt aangemerkt als zijnde in strijd met de aard of de bedoeling van deze overeenkomst.

Terug naar boven

Toepasselijk recht

Deze website is tot stand gebracht door Stagecoach Group Plc in Schotland. Elk gebruik ervan zal te allen tijde onderhevig zijn aan Schots recht en in het geval van een geschil zullen de betrokken partijen zich onherroepelijk onderwerpen aan de exclusieve jurisdictie van de Schotse rechtbanken.

Terug naar boven

Gebruik van deze website

Om reserveringen te maken met gebruikmaking van de betaalmethode op deze website moet u 18 jaar of ouder zijn. Door megabus.com te gebruiken, bevestigt u dat u wettelijk bevoegd bent tot het aangaan van de gebruiksvoorwaarden voor deze website, met inbegrip van het ons instrueren om enige betaling te innen van een creditcard, en dat u deze site gebruikt in overeenstemming met al deze algemene voorwaarden. U bevestigt ook dat alle informatie die u bij het gebruik van deze site levert, juist en volledig is. Voor meer informatie over Toegankelijkheid van de website kijk hier.

Terug naar boven

Privacybeleid

Wij nemen uw privacy zeer serieus en zullen de informatie die wij over u verzamelen alleen gebruiken in overeenstemming met goede handelspraktijken en de toepasselijke wetgeving. Wij verzamelen en bewaren bepaalde persoonlijke gegevens over u (zoals uw e-mailadres) en gebruiken deze voor de service die u hebt aangevraagd, bijvoorbeeld om uw reservering te bevestigen of antwoord op een vraag te geven.

Als u ervoor kiest om gebruik te maken van onze dienst Beheer reserveringen, zullen we meer persoonlijke gegevens van u vragen wanneer u zich registreert, zoals geboortedatum, geslacht, de route die u het meest reist, het doel van uw reis enz., samen met de gegevens van de creditcardhouder. Zij die frequent met ons reizen kunnen door het vooraf invullen van bepaalde velden tijd besparen tijdens de reservering. U zult ook in staat zijn reserveringen die u hebt gedaan bij ons te controleren en dezelfde informatie zal beschikbaar zijn voor onze medewerkers van de klantenservice om hen in staat stellen u te helpen bij eventuele vragen. Wij zullen deze informatie ook gebruiken voor profileringsdoeleinden om ons in staat te stellen u als passagier meer effectieve en doelgerichte service te leveren. megabus.com logt ook andere gegevens zoals uw internetprovideradres en bezochte pagina's omwille van de veiligheid en statistische analyse. Deze gegevens zijn niet gekoppeld aan uw browsersessie-ID zoals opgeslagen via cookies en zijn ook niet aan uw persoonsgegevens gekoppeld. Voor meer informatie over de manier waarop we gebruikmaken van cookies, zie websitecookies hierboven.

Als u een internationale reis boekt, hebben wij, of ons verkoopagentschap, mogelijk gegevens nodig van uw identiteitsdocumenten en kan het zijn dat deze aan de douane moeten worden verstrekt voor u mag reizen.

Wij kunnen uw persoonlijke informatie verstrekken aan organisaties die direct betrokken zijn bij de update en/of het onderhoud van deze website, met inbegrip van onze websiteontwerpers en technische consultants. Deze informatie zal door dergelijke organisaties alleen worden gebruikt om hun taken uit te voeren en/of de dienst te leveren die u hebt aangevraagd en voor geen enkel ander doel.

Bovendien worden alle betaaltransacties verwerkt door Worldpay, een provider voor veilige verwerking van betalingen. Uw creditcard- en bijbehorende persoonlijke gegevens worden verzameld door Worldpay om uw betaling te verwerken. Meer informatie over de algemene voorwaarden en het privacy- en beveiligingsbeleid van Worldpay is te vinden op de website van Worldpay.

Het is niet ons beleid om enige andere organisatie(s) te voorzien van uw gegevens of informatie die u ons via deze website verstrekt, tenzij vereist door de wet. Als u een bestaande klant bent, kunnen megabus.com en andere bedrijven in de Stagecoach Group plc groep van ondernemingen gebruikmaken van uw e-mailadres om u te informeren over acties en diensten waarvan wij denken dat ze voor u van belang zijn, maar u kunt ervoor kiezen dergelijke berichten niet te ontvangen. Als u gewoon een bezoeker van deze website bent en niet een bestaande klant van megabus.com, zouden we u toch de mogelijkheid willen geven om dergelijke informatie te ontvangen en zouden we uw toestemming kunnen vragen om dat te doen.

Mocht u meer willen weten over de informatie die wij over u bewaren, of wensen dat uw persoonlijke gegevens op enig moment uit onze database verwijderd worden, dan kunt u contact met ons opnemen.

Als u niet de creditcardhouder voor reserveringen bent, is het uw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat u toestemming van de kaarthouder hebt voordat u alle gerelateerde gegevens invoert, en dat de ingevoerde gegevens waar zijn. Anders dan het voorafgaande bevestigt u door gebruik van de website megabus.com dat u alleen persoonlijke informatie over uzelf verstrekt en dat de ingevoerde informatie juist is.

Terug naar boven

Onrechtmatig of verboden gebruik van megabus.com

Als voorwaarde voor het gebruik van megabus.com stemt u ermee in dat u geen gebruik van deze website maakt voor enig doel dat onwettig of door deze algemene voorwaarden verboden is.

Terug naar boven

Tarieven

Alle prijzen zijn in £ Sterling en € Euro. Megabus.com enkele reizen zijn er al vanaf £ 1/1 €. Prijzen variëren per reserveringsdatum, dag van de reis en de vraag naar zitplaatsen. £ 1/1 € prijzen zijn beperkt. Prijzen kunnen zonder mededeling worden gewijzigd. Er wordt per reservering een toeslag gerekend van 50 p / 50 c. Voor wijzigingen in een bestaande reservering geldt een toeslag van 50 p/50 c en 50 p/50 c nieuwe reserveringskosten. Elke wijziging in uw reservering kan leiden tot een prijsverhoging. Megabus zal haar beste prijzen aanbieden aan degenen die vroeg reserveren of minder populaire reizen kiezen. Hoe dan ook blijven alle reizen scherp geprijsd en bieden u uitstekende waarde voor uw geld. Houd er rekening mee dat als gevolg van de hoge verkoopvolumes op onze website de prijzen tussen zoekopdrachten kunnen fluctueren.

Voor elke megabus-reservering wordt eenmaal 50 p / 50 c reserveringskosten gerekend. Deze vergoeding wordt berekend om de bank- en administratiekosten in verband met uw reservering te dekken.

Reizen geboekt via de telefoon worden verkocht tegen dezelfde prijs als die geboekt via internet, met inbegrip van de 50 p / 50 c reserveringskosten. Bij gesprekken met de verkooplijn wordt echter 61 p per minuut in rekening gebracht vanaf een vaste lijn en voor mobiele nummers kan dat meer zijn.

megabus.com voert bepaalde routes uit in samenwerking met andere maatschappijen. Wanneer op een dergelijke route kaartjes aan boord te koop zijn, zal dit zijn tegen de door deze maatschappij vastgestelde prijs. megabus.com tickets kunnen niet aan boord worden gekocht.

Klanten kunnen ervoor kiezen dat hun reserveringsnummer naar hun mobiele telefoon wordt gestuurd als een sms-bericht. Voor sms-berichten wordt 10 p per bericht / reservering in rekening gebracht en dit dekt de kosten van het sms-bericht en de daarmee samenhangende administratieve kosten in verband met uw bestelling.

Terug naar boven

Contact met ons opnemen

We hopen dat u deze site nuttig en makkelijk te gebruiken vindt. Mocht u nog vragen, opmerkingen of suggesties hebben, aarzel niet om contact met ons opnemen.

Terug naar boven

Algemene kennisgeving

Bij nalatigheid onzerzijds om een verplichting na te komen of een recht uit te oefenen uit hoofde van deze algemene voorwaarden, vormt zulks geen verklaring van afstand van die verplichting of dat recht.

Mocht enige bepaling of voorwaarde van deze algemene voorwaarden om welke reden dan ook onwettig, ongeldig of niet-afdwingbaar worden of worden verklaard, dan zal een dergelijke voorwaarde of bepaling los te maken zijn van de overige algemene voorwaarden en worden geacht daaruit te worden verwijderd.

We kunnen van tijd tot tijd wijzigingen aanbrengen in deze algemene voorwaarden en de nieuwe versie op onze website plaatsen, waarna die versie voor al het gebruik van onze website zal gelden. Het is uw verantwoordelijkheid om de algemene voorwaarden op de website regelmatig en voor het maken van een reservering te controleren.

Tenzij uitdrukkelijk anders vermeld of vereist door de wet zal megabus niet aansprakelijk zijn voor enige gevolgschade, indirecte, incidentele of bestraffende schade die voortvloeit uit of verband houdt met de uitvoering van zijn verplichtingen uit hoofde van deze algemene voorwaarden.

megabus.com heeft het recht om reserveringen van een klant (al dan niet bevestigd) te annuleren wanneer dit noodzakelijk is om te voldoen aan regelgeving van de overheid, op enigerlei verzoek van een overheidsinstantie voor vervoer in noodgevallen in verband met de nationale defensie, of wanneer dit noodzakelijk is of wenselijk is op grond van weersomstandigheden of andere omstandigheden buiten de controle van megabus, met inbegrip van gevallen van overmacht.

Terug naar boven

Weigering te vervoeren

Megabus behoudt zich het recht voor het vervoer te weigeren of een klant te verwijderen om de volgende redenen:

 • Verzoek of verordening van de overheid - Wanneer dergelijke handeling nodig is om te voldoen aan een overheidsvoorschrift, veiligheidsrichtlijn of verzoek van een overheidsinstantie voor vervoer in noodgevallen in verband met de nationale defensie.
 • Overmacht en andere voorwaarden - Als een dergelijke handeling nodig of wenselijk is vanwege het weer of andere omstandigheden buiten de controle van megabus.com met inbegrip van, maar niet beperkt tot natuurrampen, overmacht, stakingen, onlusten, embargo's, oorlogen, vijandelijkheden, terroristische activiteiten of storingen, ongeacht of die werkelijk, dreigend of gerapporteerd zijn.
 • Veiligheid - in situaties waarin weigering of verwijdering van een klant noodzakelijk kan zijn voor de veiligheid van de klant of andere klanten of chauffeurs, waaronder, maar niet beperkt tot:
  1. Personen van wie het gedrag wanordelijk, aanstootgevend, beledigend of gewelddadig is;
  2. Personen die zich niet schikken naar of zich mengen in de taken van de chauffeur;
  3. Personen die op of rond hun persoon verborgen of niet-verborgen dodelijke of gevaarlijke wapens hebben of dragen;
  4. Personen met een besmettelijke ziekte of infectie waarvan bekend is of redelijkerwijs door megabus kan worden aangenomen dat deze een directe bedreiging voor de gezondheid of veiligheid van anderen vormt.

Terug naar boven

Uw rechten als passagier

Bij megabus.com streven wij ernaar te voldoen aan de EU-normen voor passagiersrechten van 2013 met betrekking tot passagiers van lange afstandsbusdiensten. Dit betekent het volgende:

Algemeen

Wij zullen:

 • Niet discrimineren op de prijs van de reis met ons op basis van nationaliteit. Een vergoeding bieden voor letsel, dood of verlies van bagage.
 • Praktische hulp bieden wanneer een van onze bussen bij een ongeval betrokken is.

Informatie

 • Wij zullen gedurende uw reis de benodigde informatie verstrekken als deze wordt geannuleerd of vertraagd is.
 • Een volledige versie van de regelgeving betreffende passagiersrechten kunt u vinden op www.ec.europa.eu/transport/passenger-rights/en

Als u op enig moment van mening bent dat uw passagiersrechten zijn geschonden, neem dan contact met ons op via: 0141 352 4444.

Terug naar boven