Cookiebeleid
HomeBushaltesReisinformatieKlantenservice
 
Zoeken en kopen
Bekijk dienstregelingen en reserveer zitplaatsen. Selecteer aantal passagiers, reislocaties en data hieronder:

 

Op reizen binnen het Verenigd Koninkrijk en naar/vanuit Ierland mag één kind dat jonger is dan 3 jaar en geen zitplaats bezet gratis reizen met een volwassene waarvoor wordt betaalt.

Voor alle andere reizen moeten alle passagiers, inclusief kinderen en baby's jonger dan 3 jaar, een kaartje kopen.

Aantal passagiers dat met een Schotse kortingskaart reist. Geldig voor kortingsreizen die geheel binnen Schotland worden gemaakt.

Aantal passagiers dat reist met een NUS Extra card. Alleen geldig voor reizen binnen het Verenigd Koninkrijk.

megabus.com heeft veel bereikt sinds de lancering in 2003 en wij zijn er nu trots op meer dan 100 bestemmingen in het Verenigd Koninkrijk en op het vasteland van Europa te dienen. Om ervoor te zorgen dat u gemakkelijker door onze groeiende lijst met landen van herkomst kunt navigeren, hebben wij deze nieuwe optionele landfilterfunctie toegevoegd. We hopen dat deze nieuwe mogelijkheid nuttig is voor u.
 
Koop online, boek vandaag!

Informatie voor passagiers met beperkingen

 

Wij verwelkomen alle klanten die reizen met megabus en megatrain en doen ons best reizigers die moeilijk ter been zijn en rolstoelgebruikers te assisteren.

Als u normaal een rolstoel of scootmobiel gebruikt en enkele stappen kunt doen om de bus in te gaan, plaatsen wij uw rolstoel of scootmobiel in de bagageruimte en helpt de chauffeur u naar uw plaats.

Als u echter een rolstoel gebruikt en hierin moet blijven zitten tijdens uw reis met megabus, koop dan uw kaartje NIET via megabus.com, maar bel +44 (141) 332 9644 (Bellen naar dit nummer kost 10 p per minuut, plus de kosten van de telefoonverbinding..)

Kantooruren zijn:

maandag t/m vrijdag
08:00 tot 20:00
zaterdag
10:00 tot 18:00
zondag
10:00 tot 18:00

... en leg de medewerker van de klantenservice de datum, tijd en bestemming van uw reisplan voor. De medewerker gaat dan na of er plaats is op de door u gewenste reis. Als er plaats is, zal er een bus met rolstoellift of oprijplank worden toegewezen aan die rit. Als de rit al vol zit, zal de medewerker u een ander moment van vertrek aanraden. Vertel het de medewerker ook als u wordt begeleid door een persoonlijke verzorger (PCA), dan wordt hieraan een zitplaats toegewezen.

Als u gewoonlijk een rolstoel, scootmobiel of ander hulpmiddel gebruikt en u bent genoodzaakt hier tijdens de reis met megabus gebruik van te maken, is het heel belangrijk dat u zo vroeg mogelijk reserveert, zeker niet minder dan 36 uur voor de datum van de door u beoogde reis. Mocht u uw reservering niet eerder dan 36 uur van tevoren hebben geregeld, dan doet megabus.com wat redelijkerwijs mogelijk is om u met één van onze bussen mee te laten reizen. megabus.com behoudt zich echter het recht voor om de reis op een bepaalde rit te weigeren als het niet mogelijk is u veilig te vervoeren binnen het gewenste tijdsbestek.

Passagiers die vertrekken van Victoria Coach Station in Londen, mogen gebruikmaken van de Mobility Lounge voor vertrek. Om te reserveren, belt u 0207 0272520. Assistentie naar vertrekkende bussen is beschikbaar op verzoek.

Als u met een dienst van megatrain reist, dient u contact op te nemen met het juiste team voor reisassistentie. Denk erom dat dit moet worden geregeld nadat u uw megatrain-kaartje hebt gekocht. In het onwaarschijnlijke geval dat de trein voor uw reis geen ruimte heeft voor rolstoelen, kunt u rekenen op volledige terugbetaling, zonder administratiekosten.

Als u reist met een dienst van South West Trains, neem dan contact op met de klantenservice van South West Trains, onder vermelding van uw megatrain-referentienummer: telefoon 0800 528 2100, teksttelefoon 0800 692 0792. Alleen voor treinen van South West kunt u ook online assistentie boeken.

Als u reist met een dienst van East Midlands Trains, bel dan 08457 125 678 of teksttelefoon 08457 078 051 om speciale assistentie te regelen.

Als u reist met een dienst van Virgin Trains , bel dan ten minste 24 uur voor uw reis Virgin Trains JourneyCare Line op 08457 443 366.

Hebt u meer hulp nodig bij het plannen van uw trip?

Zie onze sectie Veelgestelde vragen voor algemene inlichtingen over megabus.com