Cookiebeleid
HomeBushaltesReisinformatieKlantenservice
 
Zoeken en kopen
Bekijk dienstregelingen en reserveer zitplaatsen. Selecteer aantal passagiers, reislocaties en data hieronder:

 

megabus.com heeft veel bereikt sinds de lancering in 2003 en wij zijn er nu trots op meer dan 100 bestemmingen in het Verenigd Koninkrijk en op het vasteland van Europa te dienen. Om ervoor te zorgen dat u gemakkelijker door onze groeiende lijst met landen van herkomst kunt navigeren, hebben wij deze nieuwe optionele landfilterfunctie toegevoegd. We hopen dat deze nieuwe mogelijkheid nuttig is voor u.

Reis naar Gent met Megabus

 

Wie eens een geheel andere stad wil verkennen, moet zeker de historische stad Gent in België bezoeken. Gent is rijk aan cultuur, geschiedenis en charme en een bezoek aan deze stad betekent in veel opzichten dat u zoveel als maar mogelijk is teruggaat in de tijd.

Megabus biedt een uitstekende budgetkeuze voor reizen naar Gent en andere Europese bestemmingen. U kunt gemakkelijk online of telefonisch boeken en als u eenmaal uw route hebt gekozen, kunt u zich ontspannen en genieten van de reis in onze moderne, comfortabele bussen, compleet met gratis Wi-Fi. Bovendien kunt u dankzij de volledig bij de prijs inbegrepen bagagevrijstelling een ingecheckte tas meebrengen tot 25 kg, plus een stuk handbagage, zonder iets extra's te betalen, ideaal als u van uw reizen souvenirs wilt meenemen naar huis.

Bezoek Gent

Gent is beroemd vanwege zowel zijn historische architectuur en bijzondere kunstschatten als een levendige, moderne festival-scene. Neem de tijd om de pittoreske straatjes te verkennen en bezoek de vele kerken en musea in deze bruisende universiteitsstad.

Een van de topattracties is het Gravensteen, of kasteel van de graaf, een imposant vestingwerk uit de 12e eeuw dat u in gedachten terugbrengt naar de Middeleeuwen. Andere interessante monumenten zijn het oude Belfort en de enorme Sint-Michielsbrug, waar u veel voorbeelden van de mooie architectuur van de stad kunt bekijken.

Kunstliefhebbers moeten direct door naar de Sint-Baafskathedraal, waar zich "de aanbidding van het Lam Gods" bevindt, een wereldberoemd altaarstuk dat rond 1432 werd geschilderd door de gebroeders Hubert en Jan van Eyck en wordt beschouwd als een belangrijke mijlpaal in de kunsthistorie. Het Design Museum Gent (museum voor vormgeving), het Museum voor Schone Kunsten en het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst zijn ook het bezoeken waard.

Gent is niet zo groot en alles ligt op loopafstand, dus u kunt eenvoudigweg met Megabus naar Gent reizen en daarna te voet de belangrijkste bezienswaardigheden bezoeken tijdens een ontspannen weekendje weg of een langer bezoek.

Als u avontuurlijk bent, kunt u vervolgens op nog een andere Megabus springen naar een andere Europese bestemming in de omgeving, zoals Rotterdam?

Reserveer uw zitplaats nu, online of telefonisch, zodat u kunt gaan genieten van de cultuur en geschiedenis van deze fascinerende bestemming.