Cookiebeleid
HomeBushaltesReisinformatieKlantenservice
 
Zoeken en kopen
Bekijk dienstregelingen en reserveer zitplaatsen. Selecteer aantal passagiers, reislocaties en data hieronder:

 

Op reizen binnen het Verenigd Koninkrijk en naar/vanuit Ierland mag één kind dat jonger is dan 3 jaar en geen zitplaats bezet gratis reizen met een volwassene waarvoor wordt betaalt.

Voor alle andere reizen moeten alle passagiers, inclusief kinderen en baby's jonger dan 3 jaar, een kaartje kopen.

Aantal passagiers dat met een Schotse kortingskaart reist. Geldig voor kortingsreizen die geheel binnen Schotland worden gemaakt.

Aantal passagiers dat reist met een NUS Extra card. Alleen geldig voor reizen binnen het Verenigd Koninkrijk.

megabus.com heeft veel bereikt sinds de lancering in 2003 en wij zijn er nu trots op meer dan 100 bestemmingen in het Verenigd Koninkrijk en op het vasteland van Europa te dienen. Om ervoor te zorgen dat u gemakkelijker door onze groeiende lijst met landen van herkomst kunt navigeren, hebben wij deze nieuwe optionele landfilterfunctie toegevoegd. We hopen dat deze nieuwe mogelijkheid nuttig is voor u.

Rememberance Day 2010

 
 

Stagecoach en Poppyscotland bieden samen veteranen de mogelijkheid om gratis te reizen op Remembrance Day

 

• Organisaties werken voor derde jaar op rij samen
• Gratis reizen mogelijk op diensten van marktleider megabus.com

Transportgroep Stagecoach en Poppyscotland, een liefdadigheidsinstelling die zich inzet voor veteranen van de strijdkrachten, hebben voor het derde jaar op rij hun krachten gebundeld om veteranen gratis te laten reizen naar Remembrance Day-plechtigheden in Londen, Edinburgh en Glasgow.
Alle voormalige leden van de strijdkrachten (en hun familieleden) die in Schotland wonen, kunnen gratis reizen met megabus.com van Stagecoach, de marktleider op het gebied van voordelige busreizen.
Er worden duizenden veteranen verwacht op de belangrijkste Remembrance Day-plechtigheid op 14 november bij de Cenotaph in Whitehall, Londen. De Koningin, religieuze leiders, politici, staatsvertegenwoordigers en de strijdkrachten zullen samen leden van de strijdkrachten uit Groot-Brittannië en het Gemenebest eren die zijn omgekomen in oorlogssituaties.
De Schotse nationale herdenkingsceremonie zal op dezelfde datum plaatsvinden bij de Stone of Remembrance in de buurt van Edingburgh Castle. Dit evenement is tevens de laatste dag van de jaarlijkse Schotse Poppy Appeal-inzamelingsactie, waarmee vorig jaar £ 2,2 miljoen bijeen werd bracht voor veteranen in nood.
De herdenkingsdienst in Glasgow vindt plaats bij de Cenotaph in George Square en wordt bijgewoond door hoogwaardigheidsbekleders en veteranen uit Glasgow en omstreken.

Ian McGregor, hoofddirecteur van Poppyscotland, zei: "Wij zijn erg blij dat, dankzij Stagecoach, voormalige leden van de strijdkrachten en hun familieleden de mogelijkheid krijgen om hun gevallen kameraden te eren tijdens de herdenkingsdiensten in Londen, Edinburgh en Glasgow. Voor sommigen zou het anders onmogelijk geweest zijn om deze diensten bij te wonen en het zal veel betekenen voor de veteranen in Schotland dat er aan ze wordt gedacht tijdens deze aangrijpende periode van het jaar."

De aanbieding om gratis te reizen naar Londen, Edinburgh en Glasgow geldt voor megabus.com-reizen vanuit Aberdeen, Aviemore, Dundee, Edinburgh, Glasgow, Inverkeithing, Inverness, Kinross, Perth, Pitlochry en Stirling*.

Ian Laing, manager operations bij megabus.com, zei: "Onze strijders hebben gedurende vele jaren en conflicten grote offers gebracht en dat doen ze nog steeds. Het is niet meer dan gepast dat we hen helpen de gevallenen te herdenken en we zijn blij dat we een bijdrage leveren door vervoer naar de Remembrance Day-diensten aan te bieden."

Stagecoach heeft ook toegezegd dat het gratis vervoer met diensten van megabus.com beschikbaar stelt voor studenten aan de universiteiten van Glasgow en Edinburgh die meedoen aan de Rag Raid-wedstrijd, die in beide steden wordt gehouden op zaterdag 13 november om geld in te zamelen voor Poppyscotland.

Veteranen die van de mogelijkheid gebruik willen maken, moeten bellen naar 0131 550 1557. Zij zullen hun gegevens moeten verstrekken en bevestigen met welke dienst van megabus.com zij willen reizen. Informatie over vertrek- en aankomsttijden is beschikbaar op www.megabus.com/uk, of men kan bellen naar 0871 266 3333 (kosten: 10p/min vanaf een vaste lijn van BT. Kosten kunnen anders zijn bij andere providers).

Voor veteranen die de plechtigheid in Londen bijwonen, geldt de aanbieding van megabus.com voor reizen die geboekt worden tussen vrijdag 12 november en maandag 15 november.
Voor hen die de dienst in Glasgow of Edinburgh bijwonen, geldt het aanbod op reizen die geboekt worden tussen zaterdag 13 november en zondag 14 november.

* Rechtstreeks reizen naar Londen is mogelijk met megabus vanuit Edinburgh, Glasgow, Aberdeen, Inverness, Dundee en Perth. Mensen die naar Londen willen reizen vanuit Aviemore, Pitlochry, Stirling, Inverkeithing of Kinross moeten in een van de bovengenoemde plaatsen overstappen om hun reis voort te zetten. Alle reizen zijn gratis.

 

Poppyscotland bereikt meer veteranen en hun gezinsleden in Schotland dan enige andere liefdadigheidsinstelling voor veteranen. Dit wordt op twee manieren bereikt:
• Rechtstreeks door middel van financiële steun - vorig jaar hebben we 1.400 personen geholpen
• Indirect door toelages te verstrekken aan organisaties die zich inzetten voor veteranen. Vorig jaar hebben we meer dan £ 1 miljoen aan 13 organisaties gegeven.

 

Terug naar hoofdlijst