Cookiebeleid
HomeBushaltesReisinformatieKlantenservice
 
Zoeken en kopen
Bekijk dienstregelingen en reserveer zitplaatsen. Selecteer aantal passagiers, reislocaties en data hieronder:

 

Op reizen binnen het Verenigd Koninkrijk en naar/vanuit Ierland mag één kind dat jonger is dan 3 jaar en geen zitplaats bezet gratis reizen met een volwassene waarvoor wordt betaalt.

Voor alle andere reizen moeten alle passagiers, inclusief kinderen en baby's jonger dan 3 jaar, een kaartje kopen.

Aantal passagiers dat met een Schotse kortingskaart reist. Geldig voor kortingsreizen die geheel binnen Schotland worden gemaakt.

Aantal passagiers dat reist met een NUS Extra card. Alleen geldig voor reizen binnen het Verenigd Koninkrijk.

megabus.com heeft veel bereikt sinds de lancering in 2003 en wij zijn er nu trots op meer dan 100 bestemmingen in het Verenigd Koninkrijk en op het vasteland van Europa te dienen. Om ervoor te zorgen dat u gemakkelijker door onze groeiende lijst met landen van herkomst kunt navigeren, hebben wij deze nieuwe optionele landfilterfunctie toegevoegd. We hopen dat deze nieuwe mogelijkheid nuttig is voor u.

Vraag naar grensoverschrijdende busdiensten 70% hoger bij aanhoudende verstoring vliegverkeer in VK

 
 

19/04/2010

  • megabus.com houdt Groot-Brittannië in beweging met honderden extra stoelen per dag
  • Extra capaciteit om gestrande Britten te helpen thuis te komen


De toonaangevende Britse aanbieder van voordelige busdiensten, megabus.com, meldde vandaag, (19 april 2010), een stijging van 70% in het aantal passagiers op de grensoverschrijdende diensten vanwege de aanhoudende verstoring van vliegverkeer op de Britse luchthavens.

megabus.com, dat onderdeel is van de vervoersgigant Stagecoach Group, biedt meer busdiensten tussen Engeland, Schotland en Wales dan enige andere busmaatschappij en heeft honderden extra zitplaatsen per dag toegevoegd sinds de invloed van de vulkaanuitbarsting op IJsland vorige week merkbaar werd.

Tussen donderdag (15 april) en gisteren (zondag 18 april) reed megabus.com met 42 extra voertuigen op de verbindingen tussen Schotland en Engeland, met ongeveer 2.100 passagiers meer dan normaal.

megabus.com wil ook deze week extra capaciteit blijven bieden om gestrande Britten te helpen naar huis te komen aangezien de meeste binnenlandse vluchten nog steeds geannuleerd zijn.

Ian Laing, Operations Manager bij megabus.com, zei hierover: "De vraag naar onze busdiensten over de grens is sinds afgelopen donderdag enorm gestegen en we verwachten dat die trend zich deze week zal voortzetten".

"We zijn de maatschappij met de meeste busdiensten over de grens binnen het Verenigd Koninkrijk en we willen ook meehelpen om ervoor te zorgen dat Groot-Brittannië in beweging blijft in deze periode waarin reizigers het erg moeilijk hebben. Ons team zal de situatie nauw in de gaten houden en zo veel mogelijk voertuigen toevoegen aan onze dienstregelingen om te voldoen aan de vraag en mensen te helpen thuis te komen."

Diensten van megabus.com verbinden enkele van de populairste bestemmingen in Groot-Brittannië, waaronder Londen, Birmingham, Manchester, Liverpool, Newcastle, Leeds, Southampton, Cardiff, Glasgow, Edinburgh, Aberdeen en Inverness.

Een reservering voor megabus.com kan tot 15 minuten voor vertrek worden gedaan, hetzij online op www.megabus.com, door te bellen met 0900 160 0900 of een bezoek te brengen aan het kaartjesloket op busstations waar diensten van megabus.com worden aangeboden. Alle informatie is online te vinden op www.megabus.com.

DOELSTELLINGEN

Neem voor persvragen contact op met Stagecoach Group Communications via 01738 442111 of stuur een e-mail naar media@stagecoachgroup.com

INFORMATIE VOOR REDACTIES

Stagecoach Group
Stagecoach Group is een toonaangevende internationale groep voor openbaar vervoer, met uitgebreide activiteiten in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada. Het bedrijf heeft 30.000 medewerkers en rijdt met bus, touringcar, trein en tram.

www.megabus.com
megabus.com vervoert in het Verenigd Koninkrijk per jaar ​​meer dan 2 miljoen passagiers naar en van bijna 40 locaties.

Terug naar hoofdlijst